BIZ Centrumgebied HAGI

Geplaatst op 20-12-2019  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Jan van Wingerden  -  Bron: Gemeente

BIZ Centrumgebied HAGI gaat niet door

Uit de resultaten van de draagvlakmeting die de afgelopen weken is gehouden onder de ondernemers gevestigd in het centrum van Hardinxveld-Giessendam, blijkt dat er onvoldoende draagvlak is voor de Bedrijveninvesteringszone (BIZ).

                                    

Van 1 november tot en met 19 november 2019 heeft de formele draagvlakmeting plaatsgevonden voor de BIZ Centrumgebied HAGI. Vanochtend werden de stemmen van de formele draagvlakmeting geteld door de notaris. Er zijn 107 stembiljetten uitgegeven. In totaal zijn er 62 stemmen uitgebracht, waarvan 32 stemmen voor en 30 stemmen tegen.

 

Voor de invoering van de BIZ moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan: 50% van de bijdrageplichtigen moet een stem uitbrengen en daarvan moet tweederde vóór invoering zijn. Een derde criterium is dat de totale WOZ-waarde van de voorstemmers meer moet zijn dan die van de tegenstemmers. Aan de eerste voorwaarde is met 62 stemmen voldaan. Het benodigde aantal stemmen vóór invoering van de BIZ is met 32 stemmen echter niet gehaald. De BIZ Centrumgebied HAGI treed hierdoor niet in werking.

 


Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen Meer info